به عنوان یک فارغ التحصیل اگر قصد نوشتن اولین رزومه خود را دارید و یا در حال نوشتن آن هستید و نگرانی های زیادی بابت ضعف سابقه کاری دارید، بهتر است به نکات زیر جهت نوشتن اولین رزومه خودتون توجه کنید:
بسیاری از دانشجویان و فارغ التحصیلانی که تازه فارغ التحصیل شده اند، نگران این هستند که تجربه کافی برای ایجاد یک رزومه قانع کننده را نداشته باشند. با این حال ، نگران نباشید و با ما همراه باشید.
راه های بسیاری برای تأکید بر مهارت ها و تجربیات شما وجود دارد ، حتی اگر این اولین شغل شما باشد.
چه کارهایی را باید قبل از نوشتن رزومه خود انجام دهید
قبل از شروع نوشتن رزومه کاری خود ، چند مرحله وجود دارد که می توانید، آن را با نکات موجود در این زمینه طی کنید. به خاطر داشته باشید که هدف از رزومه کاری شما، نشان دادن نکاتی است به کارفرما مبنی بر اینکه شما یک کاندیدای خوب و مستعد برای کار هستید و می توانید به شرکت ارزش افزوده اضافه کنید.
برای انجام این کار به بهترین نحو، باید بدانید که کارفرمایان شما دقیقا به دنبال چه مواردی هستند:
گام اول کلمات کلیدی را که در آگهی شغل¬ها بیابید، مانند نیازها یا مهارتهای ذکر شده در آنها، و لیستی تهیه کنید. قصد ما این است که روی این موارد در رزومه کاری خود تمرکز کنید تا کارفرما را تحت تأثیر قرار دهید.
هنگام تصمیم گیری در مورد استخدام ، از متخصصان باتجربه سوال کنید که چه چیزی را مهم می دانند.
در نظر بگیرید برخی از مصاحبه ها را با افراد حوزه خود انجام دهید تا درک کنید که مهمترین نوع شغلی که مورد نظر شما چیست.
همچنین می توانید نشریات حرفه ای و وب سایت های مرتبط با حوزه کاری مورد نظر خود را مطالعه کنید. در زمینه انتخابی خود غوطه ور شوید و تا حد امکان یاد بگیرید. هنگامی که شما می دانید چه چیزی برای کارفرمایان مهم است ، می توانید رزومه خود را برای رسیدگی به این موارد هدف قرار دهید.
نکاتی برای نوشتن اولین رزومه شما
برای راهنمایی در مورد چگونگی نوشتن اولین رزومه قوی خود که باعث ایجاد علاقه و مصاحبه شود ، نکات در زیر بخوانید.
چه مواردی را باید در اولین رزومه درج کنید
۱٫ تحصیلات خود را برجسته کنید
اگر دانشجو هستید، تحصیلات شما یکی از بزرگترین سرمایه های شماست. بخش “تحصیلات” از رزومه کاری خود را در بالای صفحه قرار دهید. نه تنها دانشگاهی که به آن رفته اید و مدرک دریافت کرده اید بلکه سایر دستاوردهای حین تحصیلاتتان را نیز ذکر کنید.
۲٫ چه زمانی معدل خود را درج کنید
ممکن است دانشگاهی که در آن فارغ التحصیل شده اید، از نظر کارفرمای مورد نظرتان، مورد تایید نباشد ولی شما از آن دانشگاه با معدل بالایی فارغ التحصیل شده اید. کارفرمایان از دستاوردهای دانشگاهی فارغ التحصیلان اخیر تحت تأثیر قرار می گیرند ، بنابراین این موارد را برجسته کنید.
۳٫ بر تجربه مرتبط تأکید کنید
ممکن است تجربه کاری محدود داشته باشید ، اما تجربیات دیگری نیز دارید که می توانید از آن استفاده کنید. در مورد باشگاه هایی که در آنها شرکت کرده اید ، کارورزی هایی که در آن شرکت کرده اید ، و موقعیت های داوطلبانه ای که کار کرده اید فکر کنید. همه این موارد را می توان در زیر “تجربه مرتبط” یا یک دسته مشابه ذکر کرد.
۴٫ دستاوردها را ذکر کنید
در زیر هر تجربه، می توانید برخی از مسئولیت هایی را که در آن شغل یا موقعیت انجام داده اید ذکر کنید. با این حال، از گفتن آنچه انجام دادید فراتر بروید. دستاوردهایی را بیان کنید که ثابت می کند می توانید به یک سازمان اضافه کنید. به عنوان مثال ، شاید عنوان “کارمند ماه” را در محل کار قبلی برنده شده باشید. یا شاید شما یک سیستم تشکیل پرونده جدید ایجاد کرده باشید که باعث افزایش کارایی در یک دفتر می شود. لذا نمونه هایی از مواردی که موجب ارزش افزوده به یک شرکت یا دستیابی به چیزی شده است را درج کنید.
۵٫ مهارت های خود را به نمایش بگذارید
مهارتهایی را که بیشترین ارتباط را با مهارت¬های ذکر شده در شرح شغل دارید ، ذکر کنید. می توانید مهارت های مربوط به خود را در بخش مهارت های رزومه برجسته کنید و آنها را در توضیحات تجربه خود قرار دهید.
۶٫ از کلمات کلیدی استفاده کنید
در حالی که مهارت¬های مشترک و الزامات مربوط به مشاغلی را که درخواست می کنید ، به لیست کلمات کلیدی خود اضافه کنید. سعی کنید در طول رزومه خود از برخی از این کلمات کلیدی استفاده کنید. این کار در یک نگاه به مدیر استخدام نشان می دهد که شما مناسب شغل هستید.
۷٫ آنچه را که مرتبط نیست ، کنار بگذارید
نکته اصلی تأکید بر مواردی است که ارزش شما برای شرکت را نشان می دهد و مواردی را که ارزشی ایجاد نمی کند را کنار بگذارید. به عنوان مثال ، اگر به دنبال کار در سیستم های اطلاعاتی هستید ، کارآموزی برنامه نویسی شما مهم خواهد بود ، اما این واقعیت که شما برای اسکی روی آب جوایز کسب کرده اید، ارزشی در بر نخواهد داشت! سرگرمی یا تجربه غیرمرتبط را به رزومه خود اضافه ننمایید، مگر اینکه به کار شما، مربوط باشد.
۸٫ رزومه خود را کوتاه و پربار تهیه کنید
اگر این رزومه، اولین رزومه شما باشد ، ممکن است اطلاعات زیادی برای گنجاندن در آن نداشته باشید. رزومه شما نباید از یک صفحه بیشتر باشد. با این وجود، با هدف پر کردن کل صفحه در حالی که هنوز مقدار خوبی از فضای سفید در حاشیه ها وجود دارد ، سعی کنید تمام صفحه را پر کنید.
مطمئن شوید که رزومه شما کامل است
به مثالها نگاه کنید
به خصوص هنگام نوشتن اولین رزومه خود ، ایده خوبی است که به نمونه های رزومه نگاه کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تصمیم بگیرید که چگونه رزومه خود را تنظیم کنید و چه نوع اطلاعاتی را درج کنید. اطمینان حاصل کنید که در هر رزومه، نمونه را تغییر دهید تا شامل اطلاعاتی خاص برای شما و شغلی باشد که برای آن درخواست می کنید.
اصلاح و ویرایش
از آنجا که کارفرمایان تعداد زیادی درخواست شغلی دریافت می کنند ، چیزی کوچک مانند یک نمونه، می تواند برای شما شغلی ایجاد کند. قبل از ارسال آن به کارفرمایان ، حتماً رزومه خود را کاملاً تصحیح کنید. آن را برای هرگونه خطای املایی و گرامری و همچنین برای هرگونه ناسازگاری در قالب (مانند استفاده از سبک های مختلف نگارش) رزومه خود را یک بار با آرامش بخوانید. از یک دوست یا یکی از اعضای خانواده یا یک مشاور راهنمایی یا خدمات شغلی بخواهید که رزومه شما را ببیند و در مورد آن نظر بدهد.
نکاتی در مورد طراحی رزومه شما
بسیاری از افراد زمانیکه متوجه ارزش و اهمیت طراحی و فرمت رزومه می شوند، هیجان زده می شوند و یاد می گیرند که طراحی رزومه به اندازه محتوا مهم است ، کاملاً درست است. تحقیقات نشان می دهد که رزومه کاری شما برای اعمال اصلاح ، فقط چند دقیقه زمان نیاز دارد، بنابراین باید چشم نواز و خواندن آن آسان باشد.
روش های مختلفی برای طراحی و قالب بندی رزومه شما وجود دارد. استفاده از یک الگو، ایجاد رزومه کاری شما را آسانتر می کند. این امر، نه تنها باعث صرفه جویی در وقت شما می شود بلکه می تواند خطاهای قالب بندی را نیز کاهش دهد.